КАЖИ ДА!

Да научим децата да бъдат отговорни

Да научим децата да бъдат отговорни

Когато оставяте децата да правят сами различни неща, им помагате да развият житейски умения. Не говорим само за изпълняването на разни задачи, а и за отношението, за гордостта от това, че се справят сами. Колкото по-голяма свобода даваме на децата си, толкова по-уверени в себе си растат те. Кога обаче да започнем да оставяме децата да поемат отговорност? Колкото по-рано, толкова по-добре!


»
Игри и играчки, независимо от пола

Игри и играчки, независимо от пола

Не всяко момиче обича розово и не всяко момче харесва синьо! Същото важи и за игрите и играчките – не е ли по-добре да оставим децата сами да изберат с коя играчка или на какво да играят, независимо какъв е полът им? Ето няколко съвета как да окуражите децата си да се чувстват по-комфортно, когато играят с каквото са избрали сами, и да ги насърчите да правят собствен избор.


»
Стаята на вашето дете - неговият личен свят

Стаята на вашето дете - неговият личен свят

Всеки обича личното си пространство и вашето дете не е изключение. Насърчете неговата независимост, като го оставите да подреди и дори украси стаята си както желае. Давайки повече свобода на детето си, Вие показвате, че цените неговото мнение и вярвате в решенията, които взима, а така то добива повече увереност.


»
Домашните любимци - верен приятел и мечта на децата

Домашните любимци - верен приятел и мечта на децата

Да имаш космат четириног приятел или златна рибка без съмнение има своите предимства за децата. Ще имат нов приятел, самочувствието им ще се повиши, ще научат много за любовта. Това е добре, но какво става с храненето, чистенето, обучението и грижите за този нов приятел? Преди да вземете домашен любимец вкъщи, първо научете децата каква отговорност означава това. Ето и няколко съвета в тази насока.


»
Да ядем с ръце - забавно и образователно

Да ядем с ръце - забавно и образователно

Вместо да е бойно поле, храненето може да бъде забавление! Децата често обичат да създават бъркотия, така че защо не ги оставим да се развихрят в кухнята и да приготвят за ядене нещо, което всички ще ядем с ръце? Ето няколко полезни съвета.


»