КАЖИ ДА!

Да ядем с ръце - забавно и образователно

Да ядем с ръце - забавно и образователно

Вместо да е бойно поле, храненето може да бъде забавление! Децата често обичат да създават бъркотия, така че защо не ги оставим да се развихрят в кухнята и да приготвят за ядене нещо, което всички ще ядем с ръце? Ето няколко полезни съвета.

Интуицията ни говори да държим децата далече от кухнята, но дали да я слушаме всеки път? Понякога това, което ни трябва, е точно да пуснем детето в кухнята. Не се притеснявайте как ще използва ножове и вилици – ще ви трябват само ръце! Разкажете на децата си, че на някои места по света и в някои култури е прието хората да се хранят с пръсти.

Ако позволите на малчуганите да приготвят храна и да я изядат с ръце и пръсти, те не само ще се забавляват в кухнята под ваш контрол, но ще развият и сетивата си, като усетят на пипане различните текстури и форми и дегустират разнообразни вкусове. Децата между 3 и 6 години могат да учат бързо, изпълняват умело инструкции и повтарят това, което правите вие, докато приготвяте заедно храната.

Това наистина е чудесна идея – слагайте готварските шапки и заедно направете меню, което цялото семейство може да хапва с ръце.