КАЖИ ДА!

Опознай емоциите с Дино татуировки

Опознай емоциите с Дино татуировки

Към своята колекция от подаръци, Danonino добавя татуировки, изобразяващи различни емоции. Като един истински приятел на децата, нашият Дино продължава мисията си по забавен за тях начин да допринесе за тяхното израстване. А защо сме се спряли точно на тази тематика, ще разберете по-долу…

Колекцията съдържа 20 татуировки, които изобразяват Дино, изпитващ различни емоции – радост, тъга, любопитност и т.н. Идеята е, чрез колекционирането им, малчуганите да ги опознаят и изразяват без да се притесняват. Известно е, че децата, които биват подкрепяни да приемат и демонстрират емоциите си, израстват по-уверени, със самочувствие и с реална преценка за собствените си качества.

Заради това, в стила на Дино, чрез игри с нашите уникални татуировки родителите могат да разберат кои ситуации или действия провокират децата им да са по-щастливи и обратното. Предлагаме ви и няколко бонус идеи как по забавен начин да опознаете емоциите с Дино.

 

Игра 1:

Да станем актьори!

Децата могат да си показват различните Дино татуировки и да се опитат да изиграят емоцията, която е изобразена на лицето на любимия динозавър. По този начин ще се създадат забавни и интересни ситуации, а и въпроси, които могат да бъдат обсъждани с родителите.

 

Игра 2:

Дино предизвикателство

Предлагаме ви всяка сутрин да давате на детето няколко от татуировките и в края на деня, то да ви опише кои от емоциите на тях са преобладавали. Така ще разберете повече за деня на детето – какво му се е случило, кое е провокирало дадената емоция и разбира се – как може да се реагира в различни ситуации, които го радват или натъжават.

 

Игра 3:

Отгатни историята на Дино

Тук отново ще ви бъдат необходими всички Дино татуировки. Подредете ги и попитайте децата си: „Какво се е случило на Дино, за да показва тази емоция ?“. След това ги накарайте да опишат ситуацията, която води до тази емоция. По този начин ще можете да разберете повече за вижданията на малчуганите и съответно да им помогнете за разясняването им.