Балансирано хранене при децата

Как да изградим здравословни навици на хранене у децата?

Как да изградим здравословни навици на хранене у децата?

Детството е особено подходящо време за създаване на ежедневен режим, който поражда у децата здравословни хранителни навици за цял живот.

Най-често родителят се сблъсква с предизвикателството да изгради здравословни навици на хранене по време на предиобедната и следобедната закуска. Малките закуски са подходящо време да се даде избор на детето какво и как да яде.

Ние в Danonino вярваме, че родителите играят ключова роля по отношение на предиобедната и следобедната закуска. Насърчаването на децата да правят здравословни избори в тази насока сами, може да доведе до значително подобряване на техния хранителен режим като цяло. Чрез превръщането на закуските в забавно и интересно преживяване децата стават по-склонни да направят по-балансиран, а и разнообразен избор сами.

В Danonino работим в тясно сътрудничество с професионалисти в областта на детското развитие и израстване, за да предоставим съвети, инструменти и дейности, насърчаващи самостоятелността на децата и помагащи на родителите да насърчават ранното развитие на навици за здравословно хранене у най-малките.